TopFlite Cessna 182 kit

Ensimmäinen "mallilennokki" jonka rakensin oli TopFliten Cessna 182 kit.

Valitettavasti näitä upeita TopFliten sarjoja ei enää saa uutena ;o(Hauska yksityiskohta on että tämä "N735PE" on lentänyt ensilentonsa samana vuonna kun itse olen syntynyt. TopFliten sarjat olivat varustettu hyvin selkeällä kuvallisella rakennus ohjeella, jokainen työvaihe selkeästi esitetty ja kuvattu.Rakenne tässä on kevyt-vaneri kaaret sekä balsa pinnoite.


Tästä kuvasta hahmottaa hyvin rakenteen. Runko rakennetaan niin että ensin rakennetaan alapuoli piirustuksen päällä, ja pinnoitetaan balsalla. Tämän jälkeen irroitetaan alustasta ja rakennetaan yläpuoli. Polttoaine tankki on huollon kannalta aika hankalassa paikassa. Lisäsin tähän myös valot.


Moottoriksi valitsin OS fsa 110p 4-tahti moottorin. Tässä moottorissa on polttoainepumppu eikä alpha sarjan OS moottorit sotke paljoa. Moottorissa reilusti tehoa ja skaalamaiset äänet. Ainoa asia jonka lisäisin jos nyt rakentaisin olisi etähehku järjestelmän.


Runko ja siipi on päällystetty kokonaan balsalla, joten pinnoituksen tein käyttämällä 25g/m2 lasikuitukangasta ja epoksia (Z-Poxi finnish rezin). Työskentelyn koin aika helpoksi, kangas pinnalle, epoksin sekoitus, kaadoin lorauksen keskelle kangasta ja vanhalla luottokortilla lähdin levittämään epoksin. Mielestäni tämä toimi hyvin eikä koneeseen kertynyt mitenkään hirveän paljoa painoa.


Sitten vuorossa oli pakkelintia ja hiomista... kokeilin monta erimerkkistä ruisku kittiä, ja totesin että Motonetistä saatava ruisku kitti oli mielestäni paras.

Kiitos muuten vaimolle pitkästä pinnasta tämän työvaiheen aikana...Panelikuviot tein 2mm maalarinteippi suikaleilla joiden päälle ruiskutin 2-4 kerrosta ruiskukittiä, kun kuiva niin poistin teipin. Niitit poltin kolvilla..


Maalaamisen käytin ruiskua ja Oracolor maaleja. Peittävyys hyvä, helppo sekoitussuhde 1 purkki maalia ja 1 purkki ruisku kovettajaa. (jos tarvitset Oracolor maaleja olethan yhteydessä) Kuvista puuttuvat vielä mustat ja hopeiset raidat.


Aina ennen ensilentoa polvet "hieman" tutisevat. Tarkistin liikeradat, kaikki toimii oikeinpäin. Moottori oli sisäänajettu, polttoaine tankki täys, akku täys.. Tekosyyt lennon lykkäämiseen vähissä.

TF Cessna 182 lentää todella vakaasti, OS fsa110p moottorilla lentää skaalamaista nopeutta 1/2 kaasulla. Alussa tuotti vaikeuksia laskeutuminen, tuntui että kone liitää ja liitää ja liitää..

Pienellä harjoittelulla opin laskemaan Cessnan laipoilla nätisti pääteline ensiksi.

Mikäli laskeutuu sivutuuleen niin pitää varautua käyttämään reippaasit sivuperäsintäTästä linkistä pieni videopätkä lennätyksestä58 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Uusi Porvoontie 1434

01190 Box

Finland

Y-tunnus 1772904-1

  • Facebook Social Icon
  • YouTube

©2019 by Sky dream hobby. Proudly created with Wix.com