SIG MidStar 40 Aloittelevalle rakentajalle?

5 vuotta sitten poika halusi rakentaa oman rc-lennokin. Mietinnän jälkeen päädyimme SIG Midstar 40 sarjaan. Sarjassa laserleikatut osat, joten kokoaminen oli aika nopeaa.Aloitimme rakentamisen siivistä, sarjassahan on selkeät kuvalliset rakennusohjeet, jotka auttavat myös kokematonta rakentajaa.


Runko on pitkälti kevytvaneria, osat laitetaan yhteen ilman liimaa. Osat tuetaan kuminauhoilla/maalarinteipillä. Tarkistetaan suoruus ja lisätään liimaa saumoihin.

Liimana käytettiin ohutta ja medium CA pikaliimaa. Lisäksi käytimme tuliseinän ja siipi puolikkaiden yhdistämisen 30min epoksia.Moottoriksi valitsimme luotettavan OS FSa 56 nelitahti metanoli moottorin. Laadusta kannattaa jälleen maksaa. Moottori käynnistyy helposti ja on käyntivarma.

Lisäksi 4-tahtisen käyntiääni on ”musiikkia” korville.


Sig MidStar 40 rakenne on pitkälti samanlainen kuin SIG FourStar 40. Nopea rakentaja saa koneen valmiiksi 1 viikon illassa.


SIG MidStar 40 päällystimme Oracoverin päällysteellä. Ennen päällystämistä kannattaa tuliseinä suojata lakalla/epoksilla polttoaineen kestäväksi.SIG MidStar 40 lentää todella mukavasti. Perus taitolentoliikkeet onnistuvat myös hyvin. Koneella pystyy lentämään niin nopeasti kuin myös hitaasti. Laskeutuminen on helppoa.

Tästä näet lennätysvideon.


26 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Uusi Porvoontie 1434

01190 Box

Finland

Y-tunnus 1772904-1

  • Facebook Social Icon
  • YouTube

©2019 by Sky dream hobby. Proudly created with Wix.com