top of page
Search

RC-lennokit, mistä aloittaa?

Updated: Feb 13

Minkälaisella koneella kannattaa aloittaa? Minkälainen lähetin on hyvä? Mistä apua alkuun?


"Toi taitolennokki/ P-51 Mustang näyttää kivalta, ostetaan se.."

Aloittelevan harrastajan ei kannata uhrata rahojaan 3D taitolennokkiin tai sotalintuun. Turvallisempi reitti menestyksekkään harrastuksen aloittamiseen on valita ensimmäiseksi lennokiksi liidokki. Kärkiväliltään noin 1,2-2m. Se lentää hitaasti antaen aikaa miettiä mihin suuntaan pitää ohjata. Hyvä esimerkki aloittelijalle sopivasta lennokista on Multiplexin EasyStar 3 tai Multiplex EasyGlider 4.



Hyvä aloittelijalle sopiva lennokki radioineen, akkuineen ja latureineen maksaa noin 250-500€. Tämä saattaa kirpaista hieman, kun hankit kunnollisen lennokin koet heti alussa lennättämisen riemua etkä pety huonosti lentävän lennokin takia.


Minkälainen lähetin?

Tänäpäivänä valikoima on todella laaja. Hintahaitari on 60-2000€.

Hyvässä perus lähettimessä on vähintään 5 kanavaa. Suosittelen että ennen ostamista kiertää kentällä ja "sovittaa" lähettimiä käteen.




Aloittamista helpottaa kun liityt paikalliseen lennokkikerhoon. Kerhojen yhteystiedot löydät www.ilmailuliitto.fi

Kokeneempi harrastaja auttaa sopivan kalustan hankinnassa.


Ennen ensilentoa suosittelen simulaattorin hankintaa. Hyvällä simulaattorilla pystyt harjoittelemaan lennättämistä ja lennokin korjaaminen hoituu napin painalluksella.



Opettele perustaidot huolella ja siirry vasta sitten vaativampiin koneisiin. Älä kiirehdi liikaa vaan ota pieniä askelia. Nauti lennättämisestä.


Vielä lopuksi.

Älä lopeta ensimmäiseen tonttaukseen!

Siltäkään et voi välttyä ja siitä pääse kyllä yli. Korjaa kone tai osta uusi.


1,122 views0 comments
bottom of page