Four Star 40 uudet kalvot

Reilu 10V sitten rakensin SIG Four Star 40 lennokin. Takana oli muutaman (monen) vuoden tauko harrastuksessa. Silloin päällystin koneen Oracoverin keltaisella, kansikuvan mukaisella värityksellä.
Moottoriksi asensin jo käytetyn OS-40LA moottorin. Tällä yhdistelmällä tehoa riittää juuri perus taitolentoon. FourStar on suunniteltu alataso traineriksi.


Aika kuitenkin tehnyt tehtävänsä ja etten tuli päätös. Hävittääkö kyseinen kone, vai korjata vauriot mitä kuljettamisessa, lennättämisessä ja varastoimisessa on syntynyt? Päätin että sen verran mukava lennettävä tämä, joten päällystän uudestaan erilaisella värityksellä. Samalla saan korjattua vauriot.Ensimmäisenä vuorossa oli siipi. Poistin vanhan päällysteen, liimasin muutaman murtuneen balsariman. Tämän jälkeen hioin siiven tasaiseksi.


Värityskaavioksi hahmottelin illan pimeinä tunteina. Tämä mukailee FunRacerissani olevaa teemaa. Siiven alapuoli on valkoinen/punainen joka erottuu hyvin. Yläpuoli tulee olemaan valkoinen ja helmen sininen.Päällystäminen ei ole vaikeaa kunhan on oikeat välineet. Minä käytän seuraavia:

- 1m teräs viivoitin

- Askartelu veitsi jossa uusi terä

- Sakset (älä käytä vaimon kangas saksia)

- Päällystys rauta (ei kannata käyttää kotona löytyvää höyrysilitysrautaa).

- Kuumailmapuhallin


Aloitin päällystämällä siiven päädyt valkoisella Oracoverilla. Tämän jälkeen lisäsin valkoista 2 siipi kaaren yli. Valkoiset päällyste palat ovat 5mm liian leveitä jotta saan ne silitettyä kiinni siipi-karien reunoihin. (katso kuva)Kun valkoiset oli silitetty paikalleen leikkasin Fokkerin punaisesta Oracoverista 16mm leveät kaistaleet. Tässä kannattaa käyttää "piste hitsaus" menetelmää, eli joka reunasta pienet pisteet ensin kiinni ja tämän jälkeen silittää pisteiden välit. Idea tässä se että kalvo ei mene vinoon.


Jos päällystämisessä syntyy pieniä ryppyjä, älä huoli. Pienet rypyt posituvat kyllä kunhan saamme koko siiven päällystettyä (ylä ja alapuoli). Oracover kiristyy hyvin kun lämmittää varovasti kuumailmapuhaltimella.

Lisäsin värien saumoihin vielä 3mm leveät Oraline mustat raidat.Päällystäminen jatkuu siiven yläpuolella..

Tästä lisää seuraavassa osassa.


57 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Uusi Porvoontie 1434

01190 Box

Finland

Y-tunnus 1772904-1

  • Facebook Social Icon
  • YouTube

©2019 by Sky dream hobby. Proudly created with Wix.com