Sisälennokin rakentaminen

Onko sisälennokin rakentaminen vaikeaa? Mitä siihen tarvitaan?


Vuoden viimeisellä sisälennätys vuorolla myin pojan Click NG koneen uuteen kotiin.Olimme jo jonkin aikaa puhuneet siitä että hän haluaisi vaihtaa koneen sellaiseen jossa olisi 4D voimansiirto, eli myös pakki.


Päädyimme siihen että seuraava kone olisi Multiplexin uusi Slick X360 4D indoor edition Blue. Tässä on 2mm ohuempi EPP levy ja kevyempi paino.
Rakentaminen aloitetaan avaamalla paketin, paketissa löytyy rakennusohje ja hyvät kuvat missä järjestyksessä kone rakennetaan. Ohjeet ovat selkeät.

Liimana käytän yhdistettäessä EPP osia toisiinsa UHU POR liimaa. Tämä liima on joustavampi kuin pikaliima. Liimaaminen onnistuu parhaiten kun liimaa laitetaan ohut kerros molemmille pinnoille, annetaan kuivua noin 10 minuuttia jonka jälkeen osat yhdistetään. Toimien näin osat liimautuvat yhteen heti.


Hiilikuitua liimattaessa käytän medium paksuista CA pikaliimaa. Jos käytät ihan ohutta (valeanpunaista) niin sillä on taipumus valua EPP materiaalin läpi ja liimata upean lennokin pöytään kiinni.
Ennen osien liimaamista suositellaan yleensä että liikkuvat pinnat taivutetaan 180 astetta, ja annetaan olla näin noin tunnin ajan. Tämä herkistää sarana niin että ohjaipinta liikkuu pienemmällä voimalla.


Itse rakentaminen alkaa peräsimistä. Koloihin asetetaan valmiiksi tehtaalla leikatut hiilikuitu laatat. Hiilikuitu painetaan koloon jonka jälkeen lisätään ohut kerros pikaliimaa. Tässä kannattaa olla tarkkana että hiilikuitu ei pääse nousemaan ylös.Sama toistuu myös rungossa ja siivissä. Rakennus alustasta vielä sen verran, että kannattaa varmistaa sen suoruus ja tasaisuus. Jos rakennat koneen epätasaisella alustalla rakennat koneeseen kieroutta mikä vaikuttaa sen lento ominaisuuksiin. Itse suosin lasilevyä, käytän vanhaa sauna ovea. (näitä saa FB.n roskalava ryhmissä ilmaiseksi)Liimattaessa osia kannattaa käyttää suorakulmaa, olethan tarkkana että et liimaa sitä koneeseen kiinni.


Yllättävän nopeasti laatikollinen leikattua EPP levyä alkaa muistuttamaan lennokkia.

Slick 360 sain tähän vaiheeseen noin 2 tunnin rakentelun aikana.

Seuraavaksi vuorossa rungon hiilikuitutukien asentaminen. Tämä on ehkä työläin vaihe mutta ei mahdoton.

Lisää seuraavassa kirjoituksessa.


42 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Uusi Porvoontie 1434

01190 Box

Finland

Y-tunnus 1772904-1

  • Facebook Social Icon
  • YouTube

©2019 by Sky dream hobby. Proudly created with Wix.com