Mikä ihmeen CA pikaliima?

Pikaliimoja löytyy monenlaisia, mistä tietää mihin kannattaa käyttää mitä?


Pikaliimoja CA (CyanoAcrylate) löytyy monen merkkistä. Lennokki käyttöön tarkoitettuja esim. ZAP, SIG CA löytyy 3 eri paksuista.

Vaalean punainen on ihan ohutta. Tätä voi käyttää jos osien yhteensopivuus on todella hyvä. Voidaan myös käyttää osien ”pistehitsaukseen”. Kuivumisaika yleensä 1-2 sekunttia.

Vihreä=medium, hieman paksumppaa mutta hyvin valuvaa. Tätä käytän yleensä eniten rakennellessa. Jos olet liimannut balsaa vaaleanpunaisella niin sauma kannattaa vahvistaa ohuella kerroksella Medium liimalla. Kuivumisaika 2-5 sekuntia.

Keltainen on paksuin pikaliima. Tätä käytän silloin kun pitää täyttää pieniä koloja tai siipikaarien päälle liimataan balsaa. Normaali työskentelyaika noin 10-15 sekunttia.


Multiplex on kehittänyt oman pikaliima sarjan EPP materiaalille. Zacki2 pikaliimat sopivat myös hyvin sisälennokkien liimaamiseen. Oma lemppari Zacki2 liimoista on Greentec joka on hajuton ja aika geelimäinen. Ei valu rakenteiden läpi, Zacki2 liimojen kanssa kannattaa käyttää Zacki kiihdytintä.


CA pikaliiman kanssa kannattaa muistaa varoa että ei liimaa sormia kiinni.. (nimimerkki kokemusta on)

Pikaliiman kuivumista voidaan nopeuttaa käyttämällä kiihdytintä (kicker). Suihkuttamalla ohuesti kiihdytintä liiman päälle liiman pinta kuivuu yleensä välittömästi. Huomioitavaa se, että jos olet käyttäny runsaasti esim paksua keltaista liimaa, niin kiihdyttimellä pinta kuivuu. Tärkeää muistaa tukea osia pienen hetken niin että liima ehtii kuivua.

Kiihdyttimen liika käyttöä kannattaa välttää.

Muista hyvä tuuletus kun käytät pikaliimaa.


CA-pikaliimaa kannattaa säilyttää mahdollisimman kuivassa ja ilmatiiviinä.228 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Uusi Porvoontie 1434

01190 Box

Finland

Y-tunnus 1772904-1

  • Facebook Social Icon
  • YouTube

©2019 by Sky dream hobby. Proudly created with Wix.com